Doktorlar bazı ilaçların greyfurtla birlikte alınması konusundaki tehlikelerin bilinmediğine dikkat çekiyor, ancak bir gerçek daha varki greyfurt normal şartlarda çok faydalı bir meyve, İşte greyfurt ile ilgili gerçekler..
Bazı İlaçları Kullanırken Greyfurt Neden Tehlikeli Oluyor?
Greyfurt ilaçların karaciğerde ve bağırsaklarda çözülme işlemini durdurarak aşırı doza yol açabiliyor.

Greyfurtla ilaçların sisteme karışması arasındaki ilişkiyi araştıran uzmanlar, bu meyvayla birlikte alındığında tehlike yaratan ilaç sayısının arttığını belirtiyor.

Kanada Tıp Birliği Yayın Organı'nda yayımlanan araştırmaya göre, Lawson Sağlık Araştırmaları Enstitüsü'nde görevli ekip, 2008'de greyfurtla birlikte alındığında tehlike yaratan ilaç sayısı 17 iken, 2012'de bu sayı 43'e çıktı.

Greyfurtla beraber olumsuz etkiler yaratan ilaçlar arasında tansiyon, kanser ilaçları, kolesterol düşürücü statinler ve organ naklinden sonra bağışıklık sistemini bastırmak için kullanılan ilaçlar yer alıyor.

Greyfurtun içindeki furanokumarin adlı kimyasal madde ilaçları çözen enzimleri öldürüyor. Bu da ilacın vücudun kaldıramayacağı kadar büyük kısmının sindirim sisteminden çıkması anlamına geliyor.

Su ve greyfurt suyu farkı
Bir bardak greyfurt suyu içen bir kişide felodipine adlı tansiyon ilacı oranı, bir bardak su içen kişiye kıyasla üç kat yüksek çıktı. www.nedirkibu.com
İlaçlarla greyfurt arasındaki ilişkilerde görülen yan etkiler, değişim gösteriyor. Bu yan etkiler arasında midede kanama, kalp atışında farklılık, böbrekte tahribat ve ani ölümler bulunuyor.
Araştırmacılardan Dr. David Bailey BBC'ye yaptığı açıklamada,"Bir bardak greyfurt suyuyla bir hap almak, bir bardak suyla 5-10 hap birden yutmaya banziyor. İnsanlar inanmıyor ama bunu bilimsel olarak kanıtlamak mümkün. Dolayısıyla farkında olmasızın, sadece greyfurt suyu içmekle, tedavi aşamasından zehirlenme aşamasına geçilebilir." diyor ve
Raporda, kamuoyunun bu konuda bilgisizlik içinde olduğu vurgulanıyor.
Turunç ve misket limonunun da greyfurtla benzer etkileşim yarattığı belirtiliyor.
Kraliyet Farmakoloji Derneği'nden Neal Patel, greyfurtun sorun yaratan tek besin olmadığını, örneğin birlikte alındığında sütün de bazı antibiyotiklerin çözülmesini durdurduğunu belirtti.

Aslında greyfurt çok faydalı bir meyve ve vücudun hastalıklarla savaşmasını sağlıyor.Peki greyfurt'un faydaları neler?

Greyfurt Kilo Vermeyi Kolaylaştırır
Greyfurtun içerdiği bol miktarda su sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi kolaylaştırır.

Kansere Karşı Greyfurt
Greyfurt vücudun enfeksiyonlarla mücadele etmesine yardımcı olur. Kansere neden olan kanserojen maddelerle içerdiği bol miktardaki flovanoidler yardımıyla mücadele eder.

Greyfurt Görme Yeteneriğini Korur
Pembe ve kırmızı greyfurt görme sağlığı üzerinde çok etkilidir ve görme yeteneğini geliştirir. Günlük olarak bir greyfurt tüketimi göz yorgunluğunu giderir. www.nedirkibu.com


Artrit Sorunlarını Giderir
Greyfurt artrite yol açabilecek eklem kıkırdağını kurar. Ayrıca kalsiyum ve  salisilik asit içerir, bu özelliğinden dolayı greyfurt artrit sorunlarına yakalanma riskini azaltabilir.

Enfeksiyon Hastalıkları İçin Greyfurt
Greyfurt flavonoid içeriği için vücutdan enfeksiyonları defetmek ve hastalıklardan bünyeyi korumak için çok etkili bir rol oynayabilir. Her gün bir greyfurt yemek veya greyfurt suyu tüketmek kardiyovasküler hastalıklara karşı bağışıklık sağlar.

Kolesterol Sorunları İçin Greyfurt
Greyfurtda mevcut antioksidanlar da kişide kolesterol seviyesini azaltmaya yardımcı olur.

Greyfurt Karaciğeri Temizler
Greyfurtun bol miktarda ve farklı antioksidanlar içermesi karaciğer sağlığı açısından da faydalıdır.  Karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur, toksinlerin karaciğere zarar vermesini engelleyebilir.

Dişeti Sağlığını Korur
Günde yarım greyfurt tüketimi dişeti sağlığınızı korumaya yardımcı olabilir. Özellikle dişeti kanamalarını kalıcı olarak durdurabilir.

Greyfurt Solunum Sistemi için Faydalıdır
Greyfurtun bol miktarda içerdiği C vitamini özellikle astım hastalığı için faydalıdır. Astım ataklarının şiddetini azaltır ve atakların gecikmesine veya daha uzun aralıklarla geçmesine yardımcı olabilir.

Böbrek Taşları İçin Greyfurt
Düzenli olarak greyfurt suyu tüketimi böbrek taşlarının gelişimini büyük oranda engelleyebilir. C vitamini içeriği yüksek, meyve suyu, idrarda  pH değerini ve sitrik asit salgılanan hızını arttırmak için yardımcı olur. Bununla birlikte içerdiği kalsiyum böbrek taşlarının oluşmasına engel olabilir.

Greyfurtun Cilt ve Saç Sağlığına Faydaları
Bol miktarda vitamin ve mineraller içeren greyfurt aynı şekilde cilt ve saç sağlaığı için de çok faydalar sağlamaktadır. Cildi zararlı güneş ışınlarından korur. Cilt hücrelerinin sağlığını korur ve hasarlı hücrelerin onarılması için gerekli olan hayati besinleri barındırır aynı zamanda saç sağlığı içinde faydalı olan greyfurt, saçlara uygulandığında dökülme sorunlarını azaltabilir. Greyfurt suyu saçlara doğal bir parlaklık kazandırır, yumuşatıcı özelliği vardır.

Genel Bilgilendirme:Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu nedirkibu.com'a ait değildir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız..Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur. Sadece bilgilendirme amaçlı paylaşılmış yazılardır.
-- sponsor içerik --

---