Son yıllarda oldukça ilgi gören ve çiçek piyasasına farklı bir gözle bakmamızı sağlayan Teraryumlar ile ilgili kısa bir bilgi vermek istedik.


Teraryum Nedir? Terrarium'un Tarihçesi ile İlgili Bilgiler...
Teraryum Nedir? Terrarium'un Tarihçesi ile İlgili Bilgiler...
İçinde kendi minyatür bahçenizi hatta ormanınızı gördüğünüz, dahası bunu masanızda sergilediğiniz bir mini akvaryumunuz olsun istemez miydiniz?

Anlatılanlara göre 1830‘larda botanik tutkunu  Dr. Nathaniel Ward, Londra’nın kirli havasından hiç hoşlanmıyordu. Birgün tesadüfen içlerinde torak kalıntısı kalmış kavanozların içerisinde bitkilerin daha rahat yetiştiğini gözlemledi

Zamanla geliştirilen bu yöntem ile iç mekanlarda bakmanın güç olduğu bitkiler koruma altına alınıp yaşatılırken, eşsiz minyatür bir doğal alan oluşturulmaya başlandı.

Özellikle son 1 senedir ülkemizde de çok yaygın olan bir botanik akım görüyoruz. Bir takım bitkiler hatta bazı böcekler çeşitli şekillerde bulunan akvaryumlarda veya fanuslarda yetiştirilmeye başlandı. Adına Terrarium (Teraryum) denen ve adeta bir sanat eseri gibi görünen bu çiçek topluluklarına küçük birer bahçe – akvaryum demek mümkün.

Teraryum fiyatlarını araştırdıysanız fiyatlarının yüksekliğini biliyorsunuzdur, Peki Evde kendiniz Teraryum yapmak istermisiniz? Cevabınız evet ise sizi buradaki sayfaya alalım ve Teraryumların nasıl yapıldığını ve teraryum malzemelerinin en ucuza en uygun fiyata nereden temin edebileceğinizi anlatalım.

-- sponsor içerik --

---