Akciğere iyi gelen bitkiler nelerdir? Akciğerler için bitkisel besinler, Akciğerleri güçlendirmek için bitkisel besinler, Akciğer temizliği için bitkisel besinler gibi soruların cevaplarını sizler için araştırıp paylaştık.

Akciğerlere İyi Gelen Bitkisel Besinler Nelerdir?
Akciğerlere İyi Gelen Bitkisel Besinler Nelerdir?
AKCİĞER AĞRISI NASIL GEÇER? AKCİĞER AĞRISINA İYİ GELEN BİTKİLER NELERDİR?

Zencefil
Zencefil gingerol adı verilen güçlü bir antioksidan içerir. Bu sayede akciğerleri güçlendirmeye ve alerjenleri, kirletici maddeleri, mukus ve diğer istenmeyen parçacıkları ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Zencefili yemeklerinize ekleyebilir ya da zencefil çayı hazırlayabilirsiniz.

Okaliptüs
Okaliptüs yaprakları doğal bir antibiyotik olarak görebileceğimiz uçucu bir yağ içerir. Bu yağ, akciğer enfeksiyonlarıyla savaşır, tıkanıklığı temizler, kan akışını artırır ve şişliği azaltır. Bitkisel öksürük ve boğaz pastilleri, şuruplar ve buhar banyoları gibi soğuk algınlığı ürünlerinin bir çoğunda okaliptüs bulunur. Taze okaliptüs yapraklarıyla yapılan bir bitki çayı içmek, bronşit ve sinüzite iyi gelebilir, Okaliptüs buharını solumak da yine bronşit, öksürük ve grip tedavisinde yardımcı olacaktır.

Ekinezya
Ekinezya akciğer sağlığını ve işlevlerini geliştirmeye yardımcı bitkilerden biridir. Ekinezya bir süredir soğuk algınlığı, grip ve diğer enfeksiyonların tedavisinde yardımcı olarak kullanılmıştır. Bu bitkinin tatlı ama keskin bir tadı vardır. Bitkinin kökleri ve bazen de çiçek ve yaprakları tıbbi amaçlı olarak kullanılır. Bakteriyel ve viral akciğer rahatsızlıklarında ekinezya desteğine başvurulduğu görülür.

Andız Otu
Andız otu akciğer sağlığını iyileştirmede sıkça adı geçen bir bitkidir ve antiseptik özelliği sayesinde yüzyıllardır bitki terapilerinde kullanılagelmiştir. Kronik bronşit, astım, tüberküloz gibi akciğerle ilgili pek çok hastalıkta balgam söktürücü ve iltihap kurutucu özellikleri ile hastayı rahatlatabilir. Ancak aşırı tüketildiğinde andız otu kusma, ishal ve mide spazmı benzeri yan etkilere yol açabilir. Hamileler andız otu kullanmamalıdır. Akciğer sağlığınız için andız otu kullanacaksanız, günlük doz ile ilgili mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Akciğere İyi Gelen Bitkilerin Kullanımı
Akciğere faydalı bitkilerin kullanımı enfeksiyonu temizlemek ya da daha herhangi bir rahatsızlık baş göstermeden, akciğerleri güçlendirmek için kullanılabilir. Sarımsak, zencefil gibi bitkileri yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Tablet bitkileri kullanarak uygulanacak bitkisel terapilerde, tabletlerin günlük kullanım dozajı ve ne kadar süreyle kullanılacağı oldukça önemli ayrıntılardır ve gelişigüzel alışveriş yapılmamalıdır.
-- sponsor içerik --

---