Karaciğerinizden Toksinleri Bu Kürle Arındırın!
Karaciğerinizden Toksinleri Bu Kürle Arındırın!

Karaciğer ile ilgili sıkıntılar Toplumun büyük bir kısmının sorunu haline geldi. Yediklerimiz ve içtiklerimiz, hareketsiz yaşam karaciğeri olumsuz etkiliyor. 

Şifalı kürler yazı serimizde Karaciğer hastalıkları ile ilgili , özellikle karaciğer yağlanması sorunu için bitkisel bir kür tarifi veriyoruz.

Hazırlayacağınız bitki küründen alacağınız bir yudum ile karaciğerinizi yenileyebilir, daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. 

Karaciğer sağlığınızı korumak, genel vücut sağlığınız için çok önemlidir çünkü karaciğerinizin zararlı maddelere karşı ilk filtre görevi görür. 

Özellikle günümüzde görülebilen genel karaciğer hastalıklarından olan, Hepatit A,B ve C’nin yanı sıra siroz gibi hastalıklar da çok büyük tehlikeler yaratabilmektedir.

Özellikle günümüzde yoğun hap, ilaç tüketmenin en büyük yan etkilerini yaşayan karaciğerlerimiz, dengesiz beslenme, aşırıya kaçacak derecede işlenmiş gıda tüketmek gibi günümüzün en yaygın yanlış davranışlarından da en çok etkilenen organlarının başında gelir. 

Karaciğerinizi bu tehlikelerden uzak tutmak için de düzenli bir beslenme alışkanlığının yanında bol su da gereklidir. 

Ayrıca doğal besinler tüketmek ve gerçekten gerekli olmadıkça ilaç ya da hap tüketmekten kaçınmak da karaciğerlerimiz için iyi olacaktır.

Günlük hayatınızda karaciğerinizi daha sağlıklı tutmak için uygulayabileceğiniz bu yöntemlerin yanı sıra,  vereceğimiz tarifi uygulayarak da zararlı toksinlerden temizlenmiş bir karaciğere sahip olabilirsiniz.

Öncelikle tarif için gerekli olan ürünler;


  • Bir avuç taze nane yaprağı
  • 1/3 fincan limon suyu
  • ½ portakal suyu
  • 1 litre su
  • Tatlandırmak için ise organik bal.


Bu malzemeleri hazırladıktan sonra, vereceğimiz basit talimatları uygulayarak kürünüzü hazır hale getirebilirsiniz.

Öncelikle bir tencereye 1 litre suyu koyup kaynatmaya başlayın. Ardından suyun içerisine nane yaprakları ilave edip 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. 

Ateşten alacağınız su ve nane karışımını 10 dakika soğumaya bırakın. İçerisine limon ve portakal ekledikten sonra tatlandırmak için de biraz organik bal ekleyin. İşte kürünüz hazır!

Ardından bu kürü içebilir, karaciğerinizi daha sağlıklı ve temiz hale getirebilirsiniz.

Karaciğer yağlanması ile ilgili daha önceden paylaştığımız Lavanta Kürü ve diğer bir kür olan karaciğer yağlanmasına karşı bitkisel kür tariflerinide okuyabilirsiniz.
-- sponsor içerik --

---