E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Nedir? E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş

E-okul veli bilgilendirme sistemi nedir?
E-okul veli bilgilendirme sistemine hangi yollarla giriş yapılabilir? Bilgileri nasıl görebilirim? Veli bilgilendirme sistemi hakkında tüm sorularınızın cevabı haberin detaylarında…

Gelişen teknoloji ve teknolojik araçlar sayesinde artık birçok bilgiye kolay bir biçimde ulaşabiliyoruz. Hantal işleyen sistemlerin yerini günümüzde artık hızlı işleyen elektronik sistemler aldı. İnternet doğru ve bilinçli bir biçimde kullanıldığı takdirde etkin bir iletişim aracı haline geliyor. Hayatın hemen her alanında kullanılan elektronik ortam eğitim sisteminde de yararlı oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’da gelişen teknolojiye ayak uydurmak adına e-okul veli bilgilendirme sistemi uygulamasını başlattı. Bu sistem sayesinde veliler ve ebeveynler çocuklarının okuldaki durumunu takip edebiliyor. Çocuklarının notlarını ve başarılarını görebilecekleri bu elektronik ortam sayesinde eğitimde kalitenin artırılması hedefleniyor.

E-Okul Kayıt Veli Bilgilendirme Sistemi Nedir?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan velilere özel olarak hazırlanan e-okul sistemi ile çocuklarınızın başarı durumunu güncel bir biçimde kolaylıkla takip edebileceksiniz. Böylece çocuklarınızın başarılı olduğu dersleri ve daha az başarılı olduğu dersleri görebileceksiniz. Çocuğunuzun zorlandığı dersler hakkında onları daha çok çalışmaya yönlendirebileceksiniz. Ayrıca çocuklarınızın karne bilgilerine, devamsızlık durumlarına da erişim sağlayabileceksiniz.

Veli Bilgilendirme Sisteminin Avantajları Nelerdir?
Bu sistem, velilerin çocuklarının eğitimini daha fazla yönlendirebilmesini ve denetlemesini sağlamaktadır. Böylece çocukların eğitimdeki başarılarını artırmak amaçlanmaktadır. Yoğun iş yaşamı ve çalışma şartları sebebi ile sürekli okula gidip gelemeyen veliler artık oturdukları yerden çocuklarının eğitim durumları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilecekler. Böylece eğitimde kalitenin artırılması ve başarılı bireyler yetiştirilerek topluma kazandırılması hedeflenmektedir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Nedir ve Nasıl Kullanılır?
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Nedir? E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Nasıl Kullanılır?

E okul veli bilgilendirme sistemi pc üzerinden ve mobil olarak kullanılabilmektedir. Öncelikle velilerin, e okul veli bilgilendirme sistemi internet adresine giriş yapmaları gerekmektedir. Açılan ekranda öğrencinin T.C. kimlik numarası, okul numarası ve resimde görülen güvenlik kodu bilgileri girilir. Tüm bilgilerin doğruluğu kontrol edilir. Ardından ‘Tamam’ butonuna tıklanmalıdır. Bu işlemden sonra açılan ekranda velilere üç tane soru sorulacaktır. Daha sonra sayfanın altında bulunan resimlerden veli kendisine ait olan resmi seçmeli ve ‘Tamam’ butonuna basmalıdır. Açılan ekranda veli; öğrencinin disiplin cezalarını, devamsızlığını, ders notlarını, sınav sonuçlarını ve mezuniyet bilgilerini öğrenebilecektir.

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş için tıklayın!
-- sponsor içerik --

---