İnternetten ve Telefondan Devlet Hastanesi İçin Randevu Nasıl Alınır?

Sabah erken kalkıp, hastane kuyruklarında bekleyerek randevu alma devri tarihe karıştı. Artık telefonla arayarak hatta internet üzerinden devlet hastanelerinden randevu alınabiliyor. Devlet hastanesinden randevu almakla ilgili bilmeniz gerekenler yazımızdadır.

Alo 182 hattını arayarak veya internet üzerinden Hastane Randevu sitesine girerek Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden muayene için randevu alınabiliyor.

Hastaneden Randevu alırken bilinmesi gerekenler

- Alo 182 hattını arayarak kendinize veya yakınlarınıza tek seferde en  fazla 4 randevu alabilirsiniz.

- En erken 1 gün sonrası için randevu alabilirsiniz.
(Eğer sabah erken saatte hastaneye giderseniz, aynı gün içerisinde boş bir randevu saati varsa hastanede ki danışmaya durumu belirterek muayene olabilirsiniz.)

- Randevunuzu iptal etmek için en az 80 dakika öncesinde Alo 182 hattını aramanız gerekir. Böylece randevu tarihini erteleyebilirsiniz.

- Bir sağlık kurumunun belli bir polikinliğinde her gün için en fazla 1 randevu alma hakkınız vardır. 

- Bir sağlık kurumunun farklı polikinliklerinden randevu almak isterseniz de en fazla 2 randevu alabilirsiniz. 

Cep Telefonuna Yüklenecek Programla Hastaneden Randevu Almak

Sağlık Bakanlığı randevu alımını en rahat hale getirmek için bir mobil uygulama geliştirmiştir. Adı Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması (MHRS) olan bu uyglama ile randevu almak ücretsizdir. MHRS IOS, Android ve Blackberry işletim sistemine uyumludur.

Hangi hastalıklarda hangi bölümlerden randevu alabilirsiniz, bu konu ile ilgili nedirkibu.com sayfamızda ayrıntılı olarak anlatımını yaptık bu yazılarımızıda okuyabilirsiniz. 

-- sponsor içerik --

---